ЗАКРИТИ

Міжнародна науково-практична конференція присвячена 20-ти річчю СУЕМ

Міжнародна науково-практична конференція присвячена 20-ти річчю СУЕМ

Міжнародна науково-практична конференція присвячена 20-ти річчю СУЕМ „Економічне моделювання та інформаційні технології в управлінні соціально-економічними процесами” 20 грудня 2012 року, Черкаси

20 грудня 2012 року в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася Міжнародна науково-практична конференція.

Перед початком пленарного засідання доцентами Десятніковим О.В. та Десятніковим І.В. була проведена виставка „Валюти сучасного світу”.

На пленарному засідання з вітальним словом виступила ректор СУЕМ, доктор економічних наук, професор Казарінова Н.Л.

 Про велику значимість заходу свідчать доповіді провідних фахівців в галузі моделювання та інформаційних технологій в управлінні соціально-економічними процесами: Теслі Юрія Миколайовича, доктора технічних наук, професора, віце-президента Української академії управління проектами, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, Соловйова Володимира Миколайовича, доктора фізико-математичних наук, професора Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького, Снитюка Віталія Євгеновича, доктора економічних наук, професора Черкаського державного технологічного університету.

 Доповідачі виклали своє бачення стосовно проблематики та перспектив застосування моделювання соціально-економічних процесів для підвищення ефективності процесів управління економічними об’єктами. Крім того в доповідях були озвучені питання впровадження інформаційних технологій в управлінні соціально-економічними процесами, проблематика несилової взаємодії, моделювання та прогнозування фінансових криз, механізми пошуку оптимальних шляхів прийняття управлінських рішень.

 На секційних засіданнях обговорювались питання моделювання процесів в економіці і управлінні, в соціальних комунікаціях, моделей та засобів обліку, економічного аналізу і маркетингу, проблематика фінансового регулювання і стимулювання соціальних процесів. Учасниками конференції були оприлюднені результати теоретичних досліджень та перспективи їх практичного застосування в предметних задачах зазначених галузей при застосуванні інформаційних технологій.

 В конференції взяли участь науково-педагогічні працівники університету, студенти 4-го курсу, магістри денної та заочної форми навчання. У збірнику тез доповідей опубліковано 76 тез, із них 40 зовнішніх учасників та 36 тез викладачів СУЕМ. З доповідями на секційних засіданнях виступили 22 доповідачі з апробацією наукових досліджень. Організація та проведення конференції високо оцінена гостями та зовнішніми учасниками, за підсумками проведення науковці СУЕМ отримали пропозиції спільних досліджень та участі у науково-практичних конференціях інших вищих навчальних закладів.

 Масштабність конференції, глибина опрацювання обговорюваних питань, рівень її учасників вказують на непересічне значення проведеного заходу для розвитку економічної думки на Черкащині та в державі вцілому.