ЗАКРИТИ

Криміналістика відкриває свої таємниці

Криміналістика відкриває свої таємниці

12 листопада група студентів-правознавців Східноєвропейського університету відвідала науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Черкаській області під керівництвом завідувача кафедри Брайченка Сергія Миколайовича. Зустріч із провідними фахівцями Центру проводилась в рамках вивчення навчальної дисципліни «Криміналістика».

Старший науковий співробітник НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області Сидоренко Леонід Онисимович, який провів ґрунтовну екскурсію, ознайомив студентів із найновішими досягненнями сучасної криміналістики. В ході захопливої зустрічі він продемонстрував можливості НДЕКЦ у розкритті та розслідуванні злочинів. Студенти ознайомились з деякими видами експертних досліджень: почеркознавчою експертизою, технічною експертизою документів, балістичною експертизою, трасологічною експертизою, експертизою холодної зброї, дактилоскопічною експертизою, фототехнічною і портретною експертизою, експертизою наркотичних засобів, психотропних речових, їхніх аналогів і прекурсорів, експертизою харчових продуктів, експертизою обставин i механізму дорожньо-транспортних пригод (ДТП), експертизою технічного стану транспортних засобів, транспортно-трасологічною експертизою, комп’ютерно-технічною експертизою, економічною експертизою, експертизою у сфері інтелектуальної власності та іншими.

Студенти були в захваті від побаченого та отримали незабутні враження. Екскурсія надзвичайно сприяла як закріпленню теоретичних знань, так і отриманні нової, важливої для юристів інформації у сфері криміналістичних досліджень. Деяким студентам ця екскурсія допомогла визначитись у виборі майбутньої професії.

Ми щиро вдячні за цю можливість і чекаємо нових екскурсій!