ЗАКРИТИ

Дякуємо, що живий! Викладач Східноєвропейського повернувся із зони АТО

Дякуємо, що живий! Викладач Східноєвропейського повернувся із зони АТО

З метою національно-патріотичного виховання молоді у Східноєвропейському університеті проходять зустрічі з учасниками АТО.

Особливим прикладом для студентів є історія нашого викладача – Віктора Івановича Шульги, який був призваний до лав Збройних Сил України під час шостої хвилі мобілізації. Своїм баченням подій на Донбасі і пережитим у зоні проведення АТО він поділився зі студентами і колегами, які з нетерпінням чекали на його повернення.

До лав Збройних Сил України доцент кафедри економіки підприємства Віктор Шульга був призваний 17 липня 2015 року. Після відповідної підготовки у Київському військовому інституті телекомунікації та інформатизації 2 вересня того ж року призначений начальником зв’язку 10 окремої гірсько-штурмової бригади, котра тільки розпочала своє формування. З 20 травня 2016 року бригада була направлена для виконання завдань за призначенням на території Луганської та Донецької областей. У зоні АТО вона виконувала бойові завдання в районі Красногорівки, Мар’їнки та Таранчука. У січні 2017 року Віктор Шульга був демобілізований і повернувся додому.

З глибоким сумом і болем він ділився зі студентами спогадами, що пережив разом зі своїми побратимами в зоні АТО, показуючи своїм прикладом, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.

Відповідаючи на запитання, Віктор Іванович розповідав молоді про життя на війні, про солдатську єдність, братство, про військові будні. Як він підкреслив, на фронті – люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України. Вони не шкодують ні свого здоров’я, ні життя.

Під час зустрічі багато говорили про патріотизм. «Коли йде загроза державності, треба єднатися, – каже Віктор Шульга. – Якщо буде потрібно, я готовий їхати знову на захист кордонів нашої держави, виконувати свій громадянський та конституційний обов’язок».

За вагомий внесок у розвиток козацького руху та відродження історичних традицій Міжнародна академія козацтва присвоїла Віктору Шульзі звання «Герой козацького народу». За дорученням гетьмана Козацтва Запорізького золоту зірку героя вручив президент Черкаської обласної федерації автоспорту, генерал-командор козацтва Володимир Понєдєльнік.

Щиро вдячні нашому викладачеві за мужність, силу волі, за захист нас від ворожих куль.