ЗАКРИТИ

Другий тур посвячення в козаки студентів та викладачів Східноєвропейського університету

Другий тур посвячення в козаки студентів та викладачів Східноєвропейського університету

14 жовтня 2002 року була створена Всеукраїнська Громадська організація "Козацька Територіальна Оборона" (КТО). Її засновниками була низка громадських і військових діячів.

Козацька Територіальна Оборона є громадською організацією створеною за територіальним принципом на добровільних засадах. Метою її діяльності є відродження українського козацтва, як основи державно-національної ідеї, зміцнення обороноздатності української держави, прийняття естафети національних, регіональних та державних прав України.

Перший тур посвяти студентів, викладачів та керівництва СУЕМ в козаки відбувся в 2008 році, тоді було прийнято до лав козацтва понад 50 студентів, близько 10 викладачів та керівництво університету. В цьому році 14 грудня також випала можливість вступити до складу КТО, бажаючих виявилось чимало. Для урочистої церемонії посвяти в козаки та вручення універсалів було запрошено Військову Раду Козацтва у складі президента СУЕМ, генерал – лейтенанта козацтва Аблязова Р. А., генерал – лейтенанта Петренка М. І., генерал – лейтенанта Кузьмичова Г. П., полковника Щербаня В. М. та ректора СУЕМ Казарінову Н.Л. Серед вступивших в козацький осередок виявилися студенти університету, коледжу економіки та управління та проректор з аспірантських та магістерських програм, кандидат економічних наук, професор, заслужений економіст України, відмінник освіти України Дмитрук Борис Пахомович. Урочиста церемонія прийняття студентів та викладачів до лав Козацької Територіальної Оборони проводилася у Східноєвропейському університеті.