ЗАКРИТИ

Для облаштування скверу імені Чорновола розглядається проект випускника Східноєвропейського університету

Для облаштування скверу імені Чорновола розглядається проект випускника Східноєвропейського університету

На останньому засіданні топонімічної комісії Черкаського міськвиконкому, проведеному 10 червня, експерти розглянули питання вибору місця для встановлення пам’ятника В’ячеславу Чорноволу.

Згідно з рейтинговим голосуванням найбільшу підтримку отримала ідея громадськості про встановлення пам’ятника з обов’язковим облаштуванням скверу на розі вул. В’ячеслава Чорновола та бульв. Шевченка.

32362 (4)

Одним із варіантів, що розглядається для облаштування скверу, є проект ландшафтного дизайну випускника Східноєвропейського університету Валерія Короля. Відповідно до нього сквер має два основні композиційні центри: інсталяція «Подих природи» і галерея (пергола).

32362 (3)

«Подих природи» – це система гідроспоруд,  що охоплює два однорівневих переливних декоративних басейни, в кожному з яких по 3 фонтани струменевого типу. Вони з’єднані 5 каналами, що переходять в каскади. З них вода потрапляє в основний басейн із 7 фонтанами струменевого типу, що з’єднані зі стіною вертикального озеленення (екостіна).

32362 (2)

Загальний принцип благоустрою скверу: лаконічність, мінімалізм. Згідно з проектом Валерія Короля весь сквер проглядається, читаються лінії вибудуваного планування. Малі архітектурні форми підпорядковуються загальному стилю: галерея (пергола), ліхтарі й лави. Пропонується декоративне підсвічування малих архітектурних форм, доріжок і майданчиків. Основне покриття доріжок – плитка з піщаника. Для оснащення майданчика біля декоративного басейну використовується деревинно-полімерний композит. Для озеленення обрано листяні дерева, листяні кущі та багаторічні квіти.

32362 (1)

Тож тепер рішення за міською радою та мером міста Черкаси. Сподіваємося, що напрацювання наших випускників стануть у нагоді під час облаштування місця для пам’ятника відомому земляку – В’ячеславу Чорноволу.

32362 (9)
32362 (8)
32362 (7)
32362 (6)