ЗАКРИТИ

197-ій річниці з Дня народження Великого Кобзаря присвячується

197-ій річниці з Дня народження Великого Кобзаря присвячується

24 березня в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася прем’єра славнозвісної п’єси Тараса Григоровича Шевченка – “Назар Стодоля”.

На сцені актової зали університету була проведена вистава театральної студії “Linking Hearts” під керівництвом студентки IV-ого курсу спеціальності «Готельне господарство» Лілії Бондаренко.

Сюжет вистави:
Дія п’єси “Назар Стодоля” відбувається біля Чигирина наприкінці XVII ст., коли великі справи Богдана Хмельницького і його славних сподвижників Богуна, Трясила, Наливайка перетворилися на легенди.

Один із героїв – Хома Кичатий – в минулому козак, а нині сотник, живе на своєму багатому хуторі із дочкою Галею та ключницею Стехою. Мріє про полковницьку булаву. Заради цього ладен віддати Галю за старого полковника. Але на перешкоді давня клятва козаку Назару Стодолі: віддати за нього дочку в подяку за те, що Назар в бою врятував сотникові життя. Сьогодні Назар йому не підходить, занадто бідний... Хома розробляє підступний план усунення Назара...

Основна дія відбувається у переддень Різдва, на свят вечір. Із священиком домовилися, сватів підкупили... Галя певна, що до неї сватається її коханий Назар і пов’язує сватам рушники. Раптом з’являються із колядниками Назар та його товариш Гнат Карий...

Постановка
У той час, як поза стінами університету вже вирувала весна, глядачі мали нагоду поринути у самий центр хуртовини вистави, сповненої емоцій та переживань.

Ще до початку прем’єри Велика актова зала швидко заповнилася публікою і набула справжньої театральної атмосфери. Різдвяна музика та витриманий в українському класичному стилі інтер’єр на сцені безперечно налаштовували на свято, проте таїли у собі якусь інтригу та передчуття чогось загадкового.

Із кожною хвилиною розвиток подій на сцені ставав дедалі напруженішим, й аудиторія все більше поринала у пристрасті, які розгорнулися на сцені.

Події вистави були сповнені сильних емоцій, відчайдушних вчинків, в яких тісно переплелися неймовірна сила кохання та високе відчуття лицарського кодексу честі.

П’єса була пересипана також жартами і різними імпровізаціями під сучасну українську і закордонну музику, що додало їй нового й оригінального звучання та споглядання.

Важливо, що студенти грали свої ролі поруч із викладачами, що сприяє демократизації стосунків між педагогами і вихованцями.

Якщо Вам не пощастило, і Ви не потрапили на прем’єру, то у Вас є можливість її побачити: театральна студія планує поставити “Назара Стодолю” ще раз. Стежте за оголошеннями на сайті СУЕМ.

З великим нетерпінням будемо чекати на наступні вистави від нашої театральної студії.