ЗАКРИТИ

Студенти і викладачі відвідали презентацію книги Миколи Томенка

Студенти і викладачі відвідали презентацію книги Миколи Томенка

28 лютого в книжковому супермаркеті «Буквиця» Народний депутат України, науковець і відомий громадський діяч Микола Томенко презентував черкасцям свою книгу «Україна: історія Конституції». Взяти участь у цій події прийшли і представники Східноєвропейського університету.

Микола Томенко майже не говорив про політику. Він поділився враженнями від того, як йому вдається займатися творчою і науковою роботою. Такий підхід у виступі відомого політика був схвально зустрінутий присутніми викладачами, студентами, громадськими активістами, яких у книгарні зібралося чимало. Адже Микола Володимирович зрозумілими словами говорив про власні дослідження значимих для нашої держави наукових проблем, пов’язаних з історією України.

679 (3)

Ідея створення книги виникла, за словами автора, ще в роки його навчання в аспірантурі, тому більшу частину матеріалу було зібрано саме тоді, а згодом опрацьовано і додано наукові коментарі. Видання є навчальним посібником, який схвалений для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

У книзі досліджено усі наявні проекти конституцій, що дозволило продемонструвати цілісну картину зародження та розвитку традицій українського конституціоналізму від найдавніших часів до сьогодення. За словами політика, найкращою Конституцією для України є та, яку поважатимуть і дотримуватимуться усі громадяни України.

679 (1)