ЗАКРИТИ

Почесна нагорода Президенту університету

Почесна нагорода Президенту університету

29 травня 2012 року в святковій обстановці президент Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, доктор технічних наук, професор Аблязов Рауф Ахметович був нагороджений Золотою медаллю Інженерної академії України, яку йому вручив особисто Президент Інженерної академії України Васильєв А. Й., відзначивши довгострокову та плідну діяльність Рауфа Ахметовича.

Аблязов Р. А. є фундатором Інженерної академії України, академіком та активним діячем ІАУ з днів її заснування.

Інженерна академія України є всеукраїнською самокерованою науково-технічною організацією, яка об’єднує на добровільних засадах провідних учених та інженерів держави у сфері природничих, технічних, економічних наук, а також трудові колективи підприємств і організацій на основі спільності їх інтересів.

Академія є правонаступником Українського республіканського відділення Інженерної академії СРСР, створеного в 1989 році за ініціативи Ради Міністрів УРСР і підтримки Академії наук УРСР. Зареєстрована Міністерством юстиції України у листопаді 1991 року.

Основною метою Академії є об’єднання зусиль вчених та фахівців України для нарощування інтелектуального потенціалу у сфері інженерної діяльності, впровадження досягнень науки і техніки у виробництво, професійна консолідація інженерів і вчених України.

Одним з ініціаторів створення та першим Президентом Інженерної академії України був Підгорний Анатолій Миколайович – видатний учений, талановитий організатор, академік Національної академії України, заслужений діяч науки і техніки України.