ЗАКРИТИ

Кафедра готельно-ресторанної справи відвідала презентацію нового шкільного харчування

Кафедра готельно-ресторанної справи відвідала презентацію нового шкільного харчування

Студенти і викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Східноєвропейського університету відвідали лекцію і майстер-клас відомого українського кулінара, переможця проекту «МайстерШеф» Євгена Клопотенка.

У черкаській гімназії №31 він презентував власну розробку – програму “Нове шкільне харчування”, яку нині впроваджують у понад півтисячі шкіл країни.

У “Збірнику рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах” Євген Клопотенко пропонує прості і водночас незвичні для української шкільної кухні страви. Це мінестроне, фалафель, паелья, болоньєзе та інші страви, які, на його думку, корисніші, смачніші та не відрізняються ціною від тих, які є нині в шкільному меню. Автор каже, що головне завдання – урізноманітнити харчування та зробити його більш корисним. Пропонує: супи готувати без засмажок, додати у салати насіння, використовувати соуси та спеції, які не є алергенами. Для прикладу, це можуть бути імбир, куркума, мускатний горіх, орегано тощо.

Як наголошує Євген Клопотенко, потрібно формувати новий підхід до культури споживання їжі українців, тому зміни в системі шкільного харчування – це лише початок.

Загалом зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері. Студенти були активними і допитливими, адже деякі з них працюють над темою шкільного харчування в межах дипломного дослідження.