ЗАКРИТИ

День українського козацтва в СУРА

День українського козацтва в СУРА

В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисників і захисниць України.

Сьогодні викладачі та студенти вшановували мужність і героїзм наших захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.

Учасник бойових дій Кузьмичов Геннадій Петрович надав настанови молоді: любіть свій рідний край та Батьківщину, сумлінно  навчайтесь!  

Своїми спогадами поділилися воїн 3-го полку спецназу Борисенко Олександр та ветеран 3-го полку спецназу Ігор Сорока. Вони   закликали всіх присутніх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами.

Волонтер, директор патріотичного музею АТО Олексій Святенко ознайомив присутніх з експонатами музею.

img_3684

Збірні команди хлопців та дівчат змагалися у спритності, швидкості, кмітливості та фізичній витривалості. Підтримати учасників змагань прийшли одногрупники та куратори. У веселій невимушеній атмосфері студенти демонстрували знання історії, традицій та звичаїв козаків. Змагання проходили між командами «Козак Мамай», «Козачата», «Red Bull», «Чайка». Найсильнішою виявилася команда «Козачата». Змагаючись наші юні козаки, не зважаючи на суперництво все ж таки підтримували один одного. Учасники та глядачі отримали масу задоволення від святкування і, звичайно, від козацького кулешу! А команда–переможець ще й винагороду!