ЗАКРИТИ

Славетна Чигиринщина гостинно приймає викладачів та студентів СУРА

Славетна Чигиринщина гостинно приймає викладачів та студентів СУРА

З нагоди Всесвітнього дня туризму, кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму ініційоване проведення екскурсії Чигиринщиною, яка цьогоріч стала флагманом в сезоні захопливих студентських мандрівок.

У цей день громада Східноєвропейського університету долучилася до усіх туристів світу та розділила радість подорожування, ставши мандрівниками та шукачами пригод, любителями цікавих історій та поціновувачами локальних гастрономічних цікавинок!  

З дотриманням усіх протиепідемічних заходів, студенти та викладачі відвідали Чигирин – першу столицю Української козацької держави, наскрізь пройнялися українським духом, в який тісно вплетені найдрібніші деталі життя гетьмана Богдана Хмельницького, були вражені експонатами музею, що налічують близько 2000 предметів. Серед них унікальна археологічна колекція речей XVII століття, козацька зброя і спорядження, нумізматика, витвори українського мистецтва на козацьку тематику. Молодь зачарована енергетикою Замкової гори, яка височить над комплексом «Резиденція Богдана Хмельницького», та Іллінської церкви (1653р.) – усипальні найвидатнішого з традиційно багатовекторних українських гетьманів, розташована в невеличкому селі Суботів (зображена на сучасній купюрі в 5 гривень).  Переїзд в Холодний Яр, зачаровував неймовірними краєвидами та ландшафтами, саме тут знаходиться одна з найвидатніших пам’яток Холодного Яру, яка має національний статус – Мотронинське городище скіфського часу (VIII – IV ст. до н.е.). Також знаменитий Яр гайдамацьким повстанням 1768 року, що увійшло в історію під назвою Коліївщина. Завершальним пунктом славної мандрівки став хутір Буда, де неймовірні враження викладачів і  студентів від подорожі були закріплені смачнезним козацьким кулішем обабіч могутнього Дуба Залізняка, вік якого більше 1000 років. Дуб був свідком козацтва, гайдамаки збиралися під його покривом… Яку ж силу і міць має Чигиринська земля!

Подорожуйте, надихайтеся, відчувайте повноту життя, пізнавайте та відкривайте для себе історію, нові вершини, нові міста, нові країни! Вітаємо усіх з Всесвітнім днем туризму!