ЗАКРИТИ

Володимир Семиноженко запросив черкаських студентів до своєї команди

Володимир Семиноженко запросив черкаських студентів до своєї команди

Лідер громадянського блоку «Нова Україна» Володимир Семиноженко зустрівся днями у Черкасах із численною аудиторією студентів та викладачів Східноєвропейського університету економіки та менеджменту.

У своєму виступі він намагався донести до освітян своє бачення розвитку української системи освіти та науки, зовнішньополітичної діяльності та наголосив на важливості створення генерального плану-стратегії країни.

– Нам дуже приємно вкотре зустрічати Володимира Петровича в стінах університету, – заявила на зустрічі ректор СУЕМу Наталія Казарінова. – Крім того, ми раді тому, що Володимир Семиноженко є членом Опікунської Ради нашого навчального закладу і постійно бере участь у розвиткові вишу.

Перед черкаською публікою особливу увагу Володимир Семиноженко приділив політичним проблемам нашої держави. Він закликав черкащан розбудовувати державу для себе і не допустити повторного захоплення влади «випадковими» руками.

– Раніше ми займалися політикою, тепер політика зайнялася нами. Тому залишатися осторонь неможливо, – сказав Віктор Петрович. – Найстрашніша проблема країни полягає в тому, що суспільство, держава, бізнес, економіка розірвані, кожен живе своїм життям і для себе. Об'єднати все це в єдиний трикутник – головне завдання. І воно вирішується відновленням влади народу. Суспільство повинне захотіти змінити країну.

Володимир Семиноженко наголосив, що варто уже зараз створювати нову стратегію розвитку України.

– Вже сьогодні всі інтелектуальні сили України повинні об'єднатися для формування короткострокового плану реанімації країни після «помаранчевої бурі» і створення довгострокової стратегії модернізації, яка дозволить Україні зайняти лідерські позиції в Європі і світі. Після виборів життя лише починається. Від нас залежить, чи буде воно благополучним і гідним, – вважає лідер Громадянського блоку «Нова Україна» Володимир Семиноженко.

3

Зачепив політик і нові реформи в освіті. Він навів невтішну статистику: освітянська система нашої держави почала стрімко спускатися у прірву.

– В Україні за великим рахунком не було реформи освіти – була реформа оцінки знань, – зазначив він. – Болонськая система введена взагалі на рівні «бухгалтерії», і до навчання жодного відношення не має. А ось конвертованість дипломів сьогодні працює проти нас. Якщо держава не може забезпечити випускників гідною роботою, кращі фахівці виїжджають за кордон. Виходить, що мета реформи – виганяти випускників. І це дуже велика проблема.

Семиноженко також наголосив на тому, що в Україні немає належної програми підтримки та допомоги навчальним закладам. У відкритому діалозі зі студентами Володимир Петрович звернув увагу на розбудові сфери хай-тек, яка здатна здійснити прорив в усіх інших галузях країни. Під час зустрічі пан Володимир також охоче відповідав на запитання черкаських студентів і похвалив їх за цікаві запитання, а особливо ініціативних та активних запросив до своєї команди. У кінці виступу студенти вручили Володимиру Семиноженку подяку та квіти.

1