ЗАКРИТИ

Студентів вчили web-дизайну і розробці сайту

Студентів вчили web-дизайну і розробці сайту

30 жовтня у Східноєвропейському університеті відбувся майстер-клас «Інформаційні системи і технології», організований кафедрою економічної кібернетики. Було розглянуто актуальні питання Web-дизайну, графіки, розробки сайтів, програмного забезпечення, приклади практичної реалізації архітектур сучасних комп‘ютерних мереж тощо.

Хедлайнери ознайомили студентів із основними інструментами та програмними мовами, якими повинен користуватися розробник сайту (зокрема HTML5, CSS3, JavaScript та jQuery), а також можливостями, що стануть доступними в найближчі роки. Учасникам майстер-класу було презентовано платформу Arduino як ефективний засіб розробки програмованих електронних пристроїв, вбудованих систем керування електроприводів, силових перетворювачів і систем живлення, які, на відміну від персональних комп'ютерів, орієнтовані на тісну взаємодію з навколишнім світом. Студентам наочно продемонстрували роботу графічних редакторів Adobe lightroom, Adobe Photoshop, Сorel draw.

Також учасники заходу розглянули успішний досвід діяльності кластерів у Черкасах на прикладі кластеру інформаційних технологій і бізнес-послуг, обговорили перспективи їхнього розвитку в місті.