ЗАКРИТИ

Студенти СУЕМ відвідали Верховну Раду України

Студенти СУЕМ відвідали Верховну Раду України

18 червня фіналісти квітневого конкурсу «Я і влада», організованого Управлінням в справах молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації, відвідали Верховну Раду України.

В фінал конкурсу вийшли наступні студенти нашого університету:
Дікалова Я.О (ПР - 71)
Підгорний Р.І. (ЮР - 71)
Пацай Д.Ю. (ЮР - 82)
Величко М.О. (ЮР - 81)
Вершута Я.М. (МУ - 81)
Мошенець Л.М. (МУ - 81)
Кириченко Є.Л. (ЮР - 81)
Кирилюк О.В. (МБ - 81)
Коверник М.В. (ЮР - 71)

Учасники екскурсії ознайомилися з діяльністю єдиного органу законодавчої влади України - Верховною Радою, її історією, структурою, основними завданнями та повноваженнями.

Екскурсія почалася з метало-детектора та кулуарів першого поверху, прикрашених мармуром, величними колонами і сходами, якими народні депутати щоденно піднімаються на свої робочі місця.

2

Далі - конференц-зала з красивими меблями і сучасною системою технічного оснащення. Екскурсовод розповіла, що ця зала за радянських часів була двоповерховим кінотеатром, а тепер за тонованим склом сидять перекладачі-синхроністи.

Яскраві враження залишились у викладачів та вихованців Східноєвропейського університету економіки і менеджменту від екскурсії по другому поверху Верховної ради - фотосесія біля знаменитої картини «Державотворення» і відвідування ложі для преси під самим куполом центральної сесійної зали Верховної Ради України.

Наших студентів цікавили питання організації роботи парламенту України, депутатського корпусу, особливості законодавчого процесу, порядок здійснення народними депутатами України своїх повноважень, зовнішня політика та перспективи інтеграційних процесів України.

А далі була прогулянка Маріїнським парком, відвідування музею води, фотографування і прощання з Києвом.

Всі студенти, що побували екскурсії, отримали величезне задоволення і бажають в майбутньому потрапити до Верховної Ради знову, можливо навіть в якості народних депутатів України, адже вони вже твердо вирішили, що їх майбутнє – служити народу України.