ЗАКРИТИ

Студенти СУЕМ – переможці конкурсу «Що я бажаю Україні»

Студенти СУЕМ – переможці конкурсу «Що я бажаю Україні»

Восени у Черкасах стартував студентський конкурс «Що я бажаю Україні», організаторами якого виступили Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Молодіжний ресурсний центр та вищі навчальні заклади Черкас.

Основними завданнями цього конкурсу визначено: отримання нових знань щодо процесу державотворення на сучасному етапі, популяризація української національної ідеї та активізація молоді у розбудові правової держави.

Протягом жовтня учасники конкурсу писали есе на тематику за вибором, а саме: економічну, екологічну, культурно-патріотичну, соціальну чи наукову. Другий етап конкурсу не менш відповідальний – публічний захист своїх творчих робот.

Підвівши результати конкурсу, журі особливо відзначило роботи 15 конкурсантів, серед яких студенти-правники Східноєвропейського університету: Кінішенко Микола, Мазур Аліна, Кошова Марина, Волощук Ольга, Литвиненко Анастасія та Кириченко Вікторія. Переможцям у якості головного призу було надано можливість детально ознайомитись із діяльністю органів державної влади та місцевого самоврядування.

Так, 4 грудня молодь відвідала Черкаську обласну раду, де ознайомилась із роботою апарату і навіть відчула себе у ролі депутатів, «проголосувавши» у сесійній залі Будинку рад. З роботою депутатів студентів знайомила начальник управління організаційно-правового та інформаційного забезпечення обласної ради Ольга Бреус.

Наступна екскурсія відбулась 8 грудня. Цього разу переможці конкурсу дослідили роботу Черкаської міської ради. Студенти зустрілись з міським головою Черкас Сергієм Одаричем і поспілкувались щодо діяльності міськради та проблемних питань.

26 грудня всі конкурсанти, подолавши довгий шлях до головного подарунку, відвідали столицю і побували безпосередньо у Верховній Раді України. Там студенти змогли  дізнатися цікаві історичні відомості про Верховну Раду та її працівників, отримали інформацію про статус депутатів та особливості законодавчої роботи народних обранців в різних комітетах, відчули неповторну атмосферу Парламенту, побували в сесійній залі, кулуарах та конференц-залі.

Молоді лідери повинні розуміти важливість роботи парламентарів і ту історичну місію демократії, яку виконує Верховна Рада України, особливо в теперішніх непростих умовах. Адже саме від Верховної Ради України цього скликання українське суспільство очікує докорінну зміну влади, очищення всієї системи від корупції, а також оперативного прийняття законів, що дозволять нашій державі інтегруватися в європейське співтовариство та популяризувати консолідуючу національну ідею.

Також конкурсанти мали змогу поспілкуватись із депутатом Верховної Ради України від 194 виборчого округу Олегом Петренком.