ЗАКРИТИ

Студентам Східноєвропейського пропонують стажуватися у Верховній Раді

Студентам Східноєвропейського пропонують стажуватися у Верховній Раді

Програму стажування у Верховній Раді України сьогодні презентували студентам Східноєвропейського університету. Представники ГО «Ліга інтернів» Мар’яна Добоні та Юлія Телешова ознайомили молодь із вимогами до конкурсантів, умовами стажування та перспективами працевлаштування.

Власним досвідом участі у програмі поділилася зі студентами ректор університету. Упродовж 2001–2002 рр. вона проходила стажування у Комітеті Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. Ректор також розповіла про випускницю Східноєвропейського університету Наталію Кучеренко, яка була інтерном в Комітеті у закордонних справах, а нині працює в Міністерстві соціальної політики України.

Презентуючи програму, представники «Ліги інтернів» наголосили, що її метою є надання молодим громадянам можливостей узяти безпосередню участь у законотворчому процесі, набути досвіду роботи в органах державної влади і таким чином створити передумови для їхнього професійного зростання.

img_1335+

Програма передбачає 6-місячне стажування у секретаріатах комітетів та підрозділах Апарату ВРУ, 5 навчальних курсів, зустрічі з провідними діячами політичного, громадського, наукового та культурного простору, екскурсії до державних установ. Студентам пояснили, як стати учасником програми, процедуру конкурсного відбору, розповіли про форми стажування та завдання, котрі виконують інтерни.

Молодь зацікавилася представленою програмою та готуватиметься до участі.