ЗАКРИТИ

Спеціальність «Економіка підприємства»

Спеціальність «Економіка підприємства»

Ми часто ставимо питання: хто керує підприємствами? Хто досягає успіху в бізнесі? Хто створює умови і приймає управлінські рішення в бізнесі?

Відповідь на це питання очевидна – економіст, контролер, фінансовий директор, фінансовий менеджер. Не важлива назва посади, важлива лише сутність. Серед мільйонів альтернатив дій слід обрати лише один варіант, який сприяє досягненню максимального успіху. Це мистецтво, яке потребує довгих років навчання, практики і досвіду, але добре винагороджується як морально, так і матеріально. Реалії вітчизняної економіки свідчать, що економіст – найбільш універсальна спеціальність, адже щоб управляти підприємством, слід бути спеціалістом з виробництва, техніки, технології, постачання, продаж і маркетингу, бухгалтерського обліку тощо, але економіст дивиться на ці речі через призму економічної науки. Економіка на підприємстві – це, насамперед, технологія, спосіб мислення, що межує з філософією, психологією, правом і математикою. Економіка сучасного підприємства – це велике мистецтво управляти всіма системами і комунікаціями, персоналом і коштами, робити розрахунки, які б приводили до бажаного результату і враховували інтереси всіх зацікавлених осіб (стейкхолдерів), враховували зовнішні і внутрішні фактори впливу, імовірнісні процеси і прогнози, бажання персоналу, адміністрації, власників, покупців, партнерів і постачальників, посадових осіб державних органів влади і управління, споживачів продукції тощо.

Існування будь-якої країни неможливе без виробництва, оскільки саме виробництво створює додатковий продукт (додану вартість), і чим складніше, більш наукоємне та високотехнологічне виробництво, тим більша користь від такого виробництва. Наприклад, дохід буде більшим, якщо не просто виростити, зібрати і продати пшеницю, але й виробити з неї борошно, а з борошна – виробити і продати хліб. Саме за виробництвом – майбутнє України як незалежної держави.

Виробництво потребує досвідчених і висококваліфікованих кадрів.

Досвідчені викладачі кафедри економіки підприємства (вчені і фахівці – практики міжнародного рівня із значним досвідом роботи фінансовими директорами, економістами, контроллерами, аудиторами, головними бухгалтерами на виробничих підприємствах) із використанням неперевершеної сучасної матеріально-технічної та інформаційної бази Східноєвропейського університету економіки і менеджменту готують висококваліфікованих економістів – бакалаврів, спеціалістів і магістрів з економіки підприємства, готових працювати за спеціальністю на підприємствах України та інших країн.

Чекаємо Вас на кафедрі економіки підприємства Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.