ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет взяв участь у заходах із нагоди вшанування героїв холодного яру

Східноєвропейський університет взяв участь у заходах із нагоди вшанування героїв холодного яру

25 квітня делегація Східноєвропейського університету під керівництвом ректора долучилася до щорічних вшанувань героїв Холодноярської республіки.

На чолі з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом уклонитись пам’яті борців за волю України прийшли представники обласної та місцевої влади, священнослужителі, бійці українських добровольчих формувань,  а також представники державних установ, політичних партій, громадських організацій та освітніх закладів.

Заходи розпочалися на Замковій горі в Чигирині, де  Патріарх Філарет провів молебень за Україну та полеглих героїв. На бастіоні Петра Дорошенка він також освятив бойові прапори добровольчих батальйонів, які після цього повезуть на фронт.

Юрій Ткаченко передав присутнім на заході вітання від Президента України Петра Порошенка та нагородив комбатів ювілейними відзнаками «Холодний Яр».

20-річниця вшанування героїв Холодного Яру пройшла як ніколи багатолюдно. Люди з усієї України з’їхалися, щоб віддати шану героям, які полягли, відстоюючи незалежність України у 20-х роках минулого сторіччя, та помолитися за тих, кому знову довелося взяти до рук зброю, щоб боронити рідну землю.

Нинішнє вшанування повстанців, полеглих у боротьбі за волю проти більшовицької орди, набуло нового змісту. Пройшло 95 років, і вже у незалежній Україні за волю гинуть українські патріоти від куль окупантів. Але волелюбний український народ не зламати. Саме від наших пращурів ми успадкували любов до Батьківщини, патріотичний дух та відданість національній ідеї, які об’єднують сьогодні нас у єдиному прагненні до миру в країні.