ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет налагоджує співпрацю з обласним центром туризму

Східноєвропейський університет налагоджує співпрацю з обласним центром туризму

Сьогодні до Східноєвропейського університету завітали фахівці Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Вони презентували студентам і викладачам кафедри туризму діяльність закладу та діючих при ньому гуртків.

Спілкування з директором центру Олександрою Фігурою та її командою справило приємні враження на учасників зустрічі. Гості розповіли про різноманітні заходи для молоді, організовані їхнім закладом, та запросили студентів до них долучитися. Це спортивно-туристські змагання, зльоти, турніри, військово-патріотичні конкурси, огляди, експедиції, походи, екскурсії. Присутнім продемонстрували фото і відеоматеріали з найбільш успішних заходів.

Особливу цікавість у студентів викликали гуртки екскурсоводів і спортивного туризму. Деякі з них вже кілька років їх із задоволенням відвідують і невдовзі отримають сертифікати. Молодь самостійно працює над складанням екскурсійних маршрутів, текстів, проведенням краєзнавчих досліджень. Вони пізнають історію рідного краю, витоки національної культури, мають можливість випробувати силу волі та загартуватись фізично.

Відвідування гуртків центру є надзвичайно корисним для студентів як майбутніх фахівців у сфері туризму. Вони мають можливість пройти справжні туристичні випробування в походах, отримати знання стосовно правил і послідовності роботи з картою та компасом, добору і підготовки спорядження, організації ночівлі й харчування в польових умовах, правил безпеки під час подолання перешкод тощо.

На завершення зустрічі студенти подякували гостям за цікаву інформацію і запевнили, що неодмінно долучаться до роботи гуртків у їхньому центрі.