ЗАКРИТИ

На кулінарному фестивалі команда Східноєвропейського університету приготувала 300 літрів борщу!

На кулінарному фестивалі команда Східноєвропейського університету приготувала 300 літрів борщу!

24 серпня в рамках відзначення 24-ї річниці незалежності України колектив Східноєвропейського університету економіки і менеджменту взяв участь у кулінарному фестивалі «Черкаська смакота».

Організаторами заходу виступили мерія міста, КП «Дирекція парків» та агенція свят «Вам і не снилось». Фестиваль проходив у Долині троянд, де учасники просто неба готували страви національної кухні та реалізовували їх за соціальними цінами. Вилучені кошти будуть направлені на підтримку бійців АТО.

– У такий важкий для нашої держави час ми теж не стоїмо осторонь і всілякими способами намагаємось бути корисними країні. Наші студенти та викладачі завжди долучаються до благодійних та патріотичних акцій, спрямованих на підтримку воїнів в зоні АТО, а також ініціюють проведення таких заходів у нашому закладі, – говорить ректор університету.

Для участі в фестивалі студенти й викладачі кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Східноєвропейського університету обрали досить важке завдання – зварити борщ за стародавньою рецептурою, властивою для черкаського регіону.

Варто зазначити, що на польовій кухні готувати борщ доволі складно. Адже всі продукти для нього потрібно різати власноруч. Було б простіше приготувати кашу чи куліш. Але команда Східноєвропейського університету вирішила готувати саме борщ, не побоявшись кропіткої роботи в таку спеку.

Студенти й викладачі продемонстрували увесь процес приготування страви: від рубання дров й розпалювання вогнища – до готового борщу. Майже тридцять інгредієнтів було використано для приготування страви! 100 кілограмів овочів і 25 – свинячих реберець! «Родзинкою» рецепту стало додавання до борщу в’яленого чорносливу. У результаті Східноєвропейський університет презентував черкащанам 300-літровий казан улюбленої страви!

Подавали борщ із сметаною та канапками з чорного хліба й сала. Страва із незвичним інгредієнтом припала більшості до смаку. Багатьом однієї порції було мало, тому приходили ще й за добавкою.

Скуштувати «східноєвропейський» борщ прийшов і заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Віталій Коваль. Він відзначив оригінальність рецепту, а також підкреслив, що саме борщ символізує домашній затишок, сім'ю, справжні українські традиції.

Після цього ректор разом із Віталієм Володимировичем розрізала коровай, а студенти частували ним усіх бажаючих.

Підбиваючи підсумки фестивалю, секретар міської ради Олександр Радуцький подякував усім командам за участь, вручив сертифікати та пам’ятні подарунки.

Наприкінці заходу ректор, студенти й викладачі Східноєвропейського університету запустили в небо повітряні кульки кольору Державного прапора, як символ миру на українській землі і віри в щасливе майбутнє!