ЗАКРИТИ

Директор коледжу став учасником двох грантових програм

Директор коледжу став учасником двох грантових програм

Днями директор Коледжу економіки і управління Східноєвропейського університету, історик Сергій Шамара був офіційно запрошений до двох грантових програм, що фінансуватимуть українські й міжнародні партнери.

– Перша з них, – ділиться інформацією Сергій Олександрович, – це власне договірна тема, до якої мене запросив доктор історичних наук, професор Віталій Масненко. Йдеться про колективну науково-дослідну роботу упродовж 2015-2016 років за темою “Спільна історія України та Білорусі в сучасній колективній пам’яті обох народів: компаративний аналіз”. Працюватимуть над нею провідні науковці Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького і я, як дослідник сучасної політики пам’яті в Україні, Білорусі та Росії.

Другий грант – це 10-денна науково-практична поїздка у жовтні 2015 р., надана Дортмундським міжнародним освітнім центром (IBB Dortmund) для 40 осіб із Німеччини, Росії, Білорусі й України (по 5 істориків і журналістів із кожної країни). Упродовж подорожі під загальною назвою “Перспективи загальноєвропейської культури пам’яті” учасники відвідають меморіальні місця Другої світової війни в Білорусі, Польщі, Німеччині та проведуть низку наукових семінарів. Приємно відзначити, що наш історик увійшов до трійки перших учасників зі 100 істориків-претендентів по Україні. Як повідомили координатори гранту в Україні, всього Дортмундський міжнародний освітній центр отримав майже 400 заявок, половину з яких зробили українські журналісти й історики, а половину – їхні колеги із Білорусі та Росії.