ЗАКРИТИ

Участь викладачів Східноєвропейського університету у всеукраїнській конференції в КНУ ім. Т. Шевченка

Участь викладачів Східноєвропейського університету у всеукраїнській конференції в КНУ ім. Т. Шевченка

09 грудня в рамках Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» і за підтримки кафедр теорії права і держави та конституційного права Київського національного університету ім. Т. Шевченка була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Права дитини»

До якої долучилися завідувач кафедри правознавства Лисенко О. М. та старший викладач Кузнецова Л. В.

23426 (1)

Із привітальним словом до учасників конференції звернулися президент ВГО «Асоціація українських правників» проф. Костицький В. В., який наголосив, що однією із найважливіших особливостей сучасної доби розвитку цивілізації є питання прав людини, створення рівних стартових можливостей для самореалізації особистості, та завідувач кафедри конституційного права КНУ ім. Т. Шевченка Марцеляк О. В., який наголосив на конституційному закріпленні прав людини та дитини в Україні.

Під час пленарного засідання із доповідями виступили науковці з різних регіонів. Так, зокрема Лисенко О. М. наголосив на головному завданні світової спільноти та кожної держави по вирішенню глобальних проблем кібербезпеки.

Доцент Сердюк Н. А. звернулася до присутніх із проблемою подолання диспропорцій у соціально-гуманітарній сфері за рахунок створення економічних і соціальних умов для зростання народжуваності.

23426 (2)

На конференції також піднімалися питання про репродуктивні права неповнолітніх, профілактики насильства в сім’ї, гідності дитини у правовому просторі, здатності дитини на пренатальній стадії розвитку мати права і обов’язки.