ЗАКРИТИ

У Східноєвропейському університеті відбулася всеукраїнська наукова конференція

У Східноєвропейському університеті відбулася всеукраїнська наукова конференція

26-27 листопада в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми вдосконалення економіко-правової системи України на сучасному етапі розвитку громадянського суспільства».

Подія викликала науковий інтерес у понад 120 учасників. Це науковці з Черкас, Києва, Кіровограда, Миколаєва, Одеси, Дніпропетровська та ін. До роботи конференції долучилися судді, працівники прокуратури, юристи, керівники громадських організацій.

Відкрила пленарне засідання ректор університету. Вона  побажала всім плідної роботи та зауважила, що економіко-правова система України перебуває в постійній трансформації і потребує вдосконалення.

Учасників заходу привітав директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, зазначивши, що тема конференції є актуальною і охоплює всі аспекти суспільного життя.

Під час пленарного засідання із доповідями виступили науковці з багаторічним практичним досвідом. Професор кафедри державно-правових дисциплін ЧНУ ім. Богдана Хмельницього, д.ю.н. В. Т. Комзюк наголосив на недоліках діяльності прокуратури в Україні.

Особливу увагу привернула доповідь заступника голови апеляційного суду Черкаської області, к.ю.н. Віктора Єльцова, присвячена правовому регулюванню інтернет-мережі в Україні й світі загалом.

Проблеми і перспективи судової реформи в Україні окреслила завідувач кафедри правознавства Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи», д.ю.н. Світлана Обрусна.

Доцент кафедри правознавства Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, д.ю.н. Євген Соболь у своєму виступі торкнувся наболілої теми реалізації та захисту прав і свобод інвалідів, акцентувавши на проблемних аспектах і перспективах їхнього вирішення.

Не менш актуальною була доповідь завідувача кафедри економіки підприємства Східноєвропейського університету, д.е.н. В. М. Яценка. Науковець розповів про розвиток нормативно-правової основи економічного зростання облаштування сільських територій в сучасних умовах.

Заключним виступом на пленарному засіданні була доповідь завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін Східноєвропейського університету, д.ю.н. Валентини Стеценко на тему стандартизації медичної діяльності.

Обговорення наукової проблематики конференції продовжилося на секційних засіданнях. Студенти та аспіранти охоче взяли участь у роботі секцій, представляючи власне бачення проблем розглянутої тематики.

За результатами конференції видано збірник тез доповідей.