ЗАКРИТИ

Студенти Східноєвропейського університету представили Черкащину в фіналі студреспубліки-2015

Студенти Східноєвропейського університету представили Черкащину в фіналі студреспубліки-2015

22-25 серпня 2015 року на узбережжі Азовського моря в оздоровчому комплексі «Енергія», що знаходиться на Арабатській стрілці, відбувся фінал XVII Студентської республіки.

Черкаську область представляло 14 учасників, двоє з яких – студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту: Микола Кінішенко та Володимир Молчановський. Вони гідно представили навчальний заклад на регіональному етапі в Черкасах та були обрані депутатами Студентського магістрату.

Учасників фіналу привітали перші особи Херсонської області, а також було зачитано вітальне звернення від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

Тема цьогорічного фіналу була надважливою: «Програма модернізації України». Три дні молоді інтелектуали шукали шляхи виходу з кризи та пропонували своє бачення майбутнього розвитку єдиної України.

У своїх виступах студенти Східноєвропейського університету торкалися багатьох актуальних тем сьогодення: децентралізації влади, політичного устрою країни, розвитку підприємництва, залучення інвестицій, охорони здоров’я, освітніх реформ тощо.

Учасники Студреспубліки дійшли висновку, що більшість українців поки що не готові до модернізаційних змін. Часто для них вони є незрозумілими. Тому першочерговим завданням стає залучення широких верств населення до модернізаційного руху. На думку студентів, це – єдиний шанс для України.

У рамках Студреспубліки для учасників також були організовані інтелектуальні ігри, тематичні факультативи, квести, суб-фестивалі, майстер-класи, спортивні змагання та багато інших розваг. Працюючи та водночас відпочиваючи на морському узбережжі, молоді фахівці мали змогу у невимушеній атмосфері обговорити багато ідей, які потім і знайшли своє відображення в молодіжній програмі модернізації України.

Студенти Східноєвропейського університету достойно представили Черкащину на Всеукраїнському фіналі Студреспубліки-2015, з чим їх і вітаємо! Бажаємо не зупинятися на досягнутому й надалі продовжувати брати активну участь у громадсько-політичному житті на благо рідної України!