ЗАКРИТИ

Нагороди – кращим студентам СУЕМ

Нагороди – кращим студентам СУЕМ

18 квітня в межах Днів науки відбулося урочисте засідання, присвячене відзначенню студентів, кращих у навчанні та науці.

Президент університету, науковий керівник університетської науки СУЕМ, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, професор Р. А. Аблязов вручив грошові премії у розмірі 300 гривень кращим студентам за успіхи у навчанні, науково-дослідній роботі та творчій діяльності університету: Голиш Аліні Вікторівні (група ПР-91), Козуб Катерині Миколаївні (група МУ-91), Миколенко Юлії Вікторівні (група МЕ-01), Підкуйко Аліні Валеріївні (група КМЕ-01). Започатковану ще у 1999 р., стипендію президента  отримали понад 200 студентів. Це свідчить, що Р.А. Аблязов опікується кадровим забезпеченням вітчизняної економіки і суспільства загалом.

Три студенти СУЕМ отримали від міського голови стипендії для обдарованих студентів міста у розмірі 400 гривень щомісяця. Учасники зібрання привітали цьогорічних стипендіатів міського голови Черкас Сергія Олеговича Одарича: Сивак Оксану Анатоліївну (група МЕ-81М), Зганяйко Ольгу Анатоліївну (група ЮР-01), Акопяна Саргіса Акоповича (група ДЛ-91). Стипендія міського голови вручається з 2009 року студентам за високі досягнення в навчанні, активну громадську позицію та вагомий внесок в культурно-мистецьке життя міста Черкас.

Наступною номінацією стали премії «Альфа-банку» - партнера, співучасника будівництва лабораторії навчально-тренувального банку і спонсора Східноєвропейського університету, які видаються з 2009 року студентам - кращим спеціалістам з інформаційних технологій.

Наші студенти цінують зусилля та вклад льотчика-космонавта Олексія Архиповича Леонова  (радника банку) у розбудову нашого університету: це дві чудові лабораторії, які оснащені новими комп’ютерами; експозиція особистих картин О.А.Леонова; екскурсії до Центру підготовки космонавтів.  Засновники конкурсу не помиляються: лауреати премій працюють в корпораціях та фірмах України, Росії, Європи, а найкращі - викладачами і спеціалістами у нашому університеті. Премії банку, дипломи та медалі  переможцям конкурсу ім. льотчика-космонавта О.А. Леонова «Кращий програміст СУЕМ» вручив директор Черкаського відділення «Альфа-банку» Оверченко Антон Анатолійович студентам: Броніславу Захарченко (група ІТ-91, диплом І ступеня і грошова премія у розмірі 1000 гривень), Борису Осколову (група ІТ-91, диплом ІІ ступеня і грошова премія у розмірі 600 гривень), Володимиру Васюхнову (група ІТ-01, диплом ІІІ ступеня і грошова премія у розмірі 400 гривень).

Едуарду Ракову, студенту групи ІТ-81м, ректором університету, д.е.н., професором Казаріновою Наталією Леонідівною була вручена грамота за перемогу в регіональному турі Міжнародної студентської олімпіади в сфері ІТ-технологій.

Головою Української Асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти, к.е.н., професором Ушаковою Ніною Миколаївною були вручені дипломи 15 студентам – авторам кращих наукових доповідей на студентській науково-практичній конференції за наукові результати, отримані ними під керівництвом вчених університету в межах діяльності кафедральних наукових шкіл:

Міхно Ігор Олександрович, група МУ81М;

Кулик Максим Олексійович, група УП-81М;

Єсіпенко Іван Олександрович, група ДЛ-81;

Хижняк Вікторія Віталіївна, група ЗМО-81;

Культенко Оксана Павлівна, група ТМ-91;

Плахота Людмила Юріївна, група МЕ-81М;

Литовченко Анжела Сергіївна, група МД-91;

Балмасова Світлана Сергіївна, група ІТ-91;

Драган Маша Федорівна, група МБ-91;

Кулик Олександр Сергійович, група ММ-91;

Никифоренко Олег Олегович, група ЕФ-81М;

Підгорний Роман Іванович, група ЮР-81М;

Дорошко Марія Геннадіївна, група КЮР-02;

Руденко Тетяна Володимирівна, група ПР-91;

Рощепій Людмила Анатоліївна, група КЮР-02.

Нагородження кращих студентів продовжила ректор університету д.е.н., професор Казарінова Наталія Леонідівна – студенти групи ПР-81М Голуб Ольга Віталіївна та Зосимчук Ірина Олександрівна отримали сертифікати за участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у галузі «Переклад».

Завершенням засідання стало вручення стипендій Українського союзу працедавців. Голова Опікунської ради, друг і спонсор нашого університету, віце-президент Українського союзу працедавців Райков Борис Сергійович підтримує та нагороджує з 2009 року студентів за високий рівень успішності, творчі здібності, активну участь в організації  університетських заходів. Цього року стипендії у розмірі 500 гривень отримали студентки Коледжу економіки і управління Остапець Анастасія Олегівна (група КЮР-02) та Кошова Марина Миколаївна (група КЮР-02).