ЗАКРИТИ

Круглий стіл “Work Abroad: Pros and Cons”

Круглий стіл “Work Abroad: Pros and Cons”

Про особливості роботи за кордоном, концептуальні переваги та недоліки, можливе працевлаштування студентської молоді після отримання диплома про вищу освіту активно обговорювали на цьому тижні студенти 1 та 2 курсу СУРА з викладачами кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов за круглим столом на тему “Work Abroad: Pros and Cons”.

Після перегляду відео англійською мовою з досвіду працевлаштування молодих людей, їх порад щодо оформлення документів, резюме, адаптації та поведінки в іншомовних країнах, учасники круглого столу поділилися власними життєвими прикладами з працевлаштування родичів та друзів. Розповіли випадки з успішного та не зовсім вдалого досвіду роботи за кордоном. Не секрет, що багато українців в пошуку кращого заробітку і професійного зростання обирають ближні європейські країни: Польщу, Чехію, Болгарію, Італію та ін.

Після обговорення плюсів та мінусів роботи за кордоном, проведення опитування і тестування, студенти дійшли висновку, що знання іноземних мов (англійської особливо) дає перевагу у виборі престижної професії за кордоном, а також має наступні переваги:

  • ви підтягнете іноземну мову;
  • ви заробите більше грошей;
  • ви отримаєте нові знання та навички;
  • ви знайдете нових друзів;
  • ви зрозумієте іншу культуру;
  • ви зможете подорожувати.
44612 (3)

Із мінусів студенти та викладачі виділили: 1) культурний шок; 2) підвищене навантаження; 3) самотність - ви будете далеко від своїх друзів та сім’ї; 4) вихід із «зони комфорту».

44612 (2)

Всі присутні були цілком згодні з тим, що якщо ви хочете провести все своє життя там, де народилися, це ваш вибір, але наш  світ повний нових можливостей, і якщо вдома немає можливості професійного розвитку, не бійтеся, відкривайте нові кордони, ставайте успішними де б ви не були. А Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова обов’язково допоможе вам стати висококваліфікованим і конкурентоспроможним фахівцем зі знанням іноземної мови та сучасних технологій на ринку праці як в Україні, так і за її межами.

44612 (1)