Юристи взяли участь у міжнародному студентському саміті

Юристи взяли участь у міжнародному студентському саміті

Студенти спеціальності «Право» Східноєвропейського університету долучилися до роботи ІІІ Міжнародного студентського саміту «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних викликів».

Захід відбувся 20-21 квітня на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за сприяння Асоціації українських правників.  У рамках саміту студентські команди із 17 провідних вишів України представляли власні проекти. З українськими командами змагалися студенти Ріджент Університету (США), Ліберті Університету (США), Клузького університету імені Бабеша-Бойяї (Румунія), Варшавського університету (Польща).

Східноєвропейський університет представляло троє студентів: Анастасія Литвиненко, Владислав Пшеничний та Віктор Бойко. Вони презентували проект «Сучасні проблеми захисту інтелектуальної власності в мережі Internet». На думку студентів, одним із найефективніших засобів захисту авторського права в інтернеті є використання комплексного підходу, що включає поєднання правових та технічних засобів захисту. Зокрема, серед основних пропозицій, представлених студентами,  – створення „Web-депозитарію”; запровадження на рівні органів державної влади реєстру користувачів, що порушують права інтелектуальної власності, на зразок „чорних списків користувачів”; розроблення та прийняття закону „Про кіберполіцію в Україні”; посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення інтелектуальних прав в соціальних мережах; розширення мережі державних інтернет-порталів.

У ході заходу учасники також брали участь у майстер-класах відомих вчених, представників влади та політиків з актуальних проблем сучасних процесів державотворення, правотворення та правозастосування.