Юристи Східноєвропейського університету в Оршанці

Юристи Східноєвропейського університету в Оршанці

11 жовтня студенти та викладачі юридичного інституту Східноєвропейського університету відвідали Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

Екскурсія до Оршанця була запланована і приурочена до святкування Дня захисника України в університеті.

Незабутні враження студенти отримали від експозиційних залів Центрального музею Державної прикордонної служби і від лекції екскурсовода, яка в найдрібніших деталях та іноді зі сльозами на очах розповіла про історію становлення Навчального центру Державної прикордонної служби України, зародження та функціонування прикордонної сторожі на теренах України ІХ сторіччя, на зламі епох 1917–1939 рр., героїчну охорону кордонів держави в роки Другої світової війни, охорону державного кордону СРСР, спортивну славу ДПСУ. Особливе зацікавлення першокурсників викликали експонати в залах, присвячені діяльності прикордонних військ у радянсько-афганській війні 1979–1989 рр. та локальних конфліктах, а також сучасній охороні державного кордону України.

Далі на гостей з університету чекали цікаві презентації в Циклі охорони та захисту державного кордону, а саме відділення прикордонного контролю, де викладачі розповіли і показали, як працюють засоби захисту кордону.

В Оршанці працюють також студенти і випускники  Східноєвропейського університету, які складають для теперішніх студентів вагомий позитивний приклад.

Майбутнім юристам зустріч видалась дуже цікавою та пізнавальною, і з новими силами та позитивним настроєм вони повернулись у стіни рідного університету далі здобувати знання і отримувати освіту задля захисту громадян і нашої держави в майбутньому.