Як козаки у футбол грали

Як козаки у футбол грали

Черкаси – це колиска козацької слави і культури, де збереглися найкращі традиції та звичаї українського козацтва. Тому святкування Дня козацької слави у місті завжди було особливим, і ми ще раз довели, що Черкаси – місто футболу та місто справжніх козаків.

Студенти та викладачі Східноєвропейського університету на власні очі змогли побачити, «як козаки у футбол грали». Саме так називався футбольний матч, який відбувся у рамках святкування Дня козацької слави між науково-викладацьким складом університету (Миколенко В. А., Смаглій В. А., Кирдода І. І., Данилевський В. В., Коваль В. В., Борисов Ю. Б.) та коледжу у складі Шамари С. О., Аблязова Д. Е., Воробйова С. С., Десятнікова І. В., Харитонова В. О. та Лисенка О. М.

«Нам було приємно урочисто відкривати такий символічний футбольний матч. Ми вважаємо, що кожен українець може вважати себе козаком. Всі гравці матчу дарували присутнім справжній козацький настрій, а глядачі змогли переконатись, що козаки СУЕМ можуть бути завзятими не тільки на заняттях»,— розповів проректор Миколенко Віктор Андрійович.

Футбольне дійство «Як козаки у футбол грали» відбулося 14 жовтня на Покрову в Палаці спорту «Будівельник». Переможцями футбольного матчу з рахунком 8:5 стали представники університету.