Як працівники Східноєвропейського університету відзначали різдво

Як працівники Східноєвропейського університету відзначали різдво

Різдво Христове – це велике християнське свято, головними символами якого є запашна кутя та колядки. Упродовж дня, 7 січня, на площі Тараса Шевченка черкащани ярмаркували, водили вертеп, конкурсами й іграми розважали найменших гостей, а ще – на багатті готували головну страву різдвяного столу.

Скуштувати її та випити гарячого й ароматного чаю могли всі охочі.

Родзинкою святкування Різдва по-черкаськи став фестиваль куті. Його започаткували ще шість років тому на прохання греко-католицької громади. У такий спосіб прагнули відродити давні українські традиції. Святкову страву готували у двох казанах місткістю по 150 літрів. На польовій кухні працювали представники комітету самоорганізації населення "Благовісний" та Східноєвропейського університету. Обидві команди кухарів секретів приготування не видають, однак зізнаються: аби страва вдалася, її треба готувати з любов’ю.