Вшанування пам’яті Великого Кобзаря студентами Східноєвропейського університету

Вшанування пам’яті Великого Кобзаря студентами Східноєвропейського університету

Початок весни ознаменувався для студентів нашого університету новими подорожами. 9 березня 2011 р. чисельна делегація вихованців Східноєвропейського університету на чолі з ректором Наталією Леонідівною Казаріновою відвідала місто Канів, де взяла участь у заходах із нагоди 197-ї річниці з Дня народження і 150-ї річниці від дня смерті українського генія – Тараса Григоровича Шевченка.

Цього дня у Каневі відбулося урочисте покладання квітів до могили Т.Г. Шевченка керівниками уряду України, адміністраціями Президента та області на чолі з прем’єр-міністром М. Я. Азаровим та вручення Шевченківської премії цьогорічним лауреатам.

Ушанувавши пам’ять Кобзаря на Чернечій горі, студенти відвідали музей Т.Г. Шевченка. Делегація СУЕМ ознайомилася з оновленою експозицією музею, поспілкувалася з його співробітниками і митцями, що презентували тут свої твори.

Наші вихованці мали чудову нагоду взяти участь в урочистостях, присвячених видатному українцю, ознайомитися з його життям та творчістю, ще раз пересвідчитися у величі його внеску до скарбниці української і світової культури.

Своїми враженнями від побаченого на Чернечій горі активно обмінювалися всі присутні гості. Авжеж, бо поряд були “і лани широкополі, і Дніпро, і кручі”, і, власне, відчувалася присутність того, хто так майстерно оспівував наше незабутнє минуле і вболівав за наше успішне майбутнє у своїх поезіях.