Воркшоп від кафедри Готельно - ресторанної справи на тему: "Етнічні кухні. Кулінарна етнологія."

Воркшоп від кафедри Готельно - ресторанної справи на тему: "Етнічні кухні. Кулінарна етнологія."

Існує знайомий усім вираз: «Скільки людей, стільки й думок». Для кулінарії можливе дуже влучне перефразування виразу: «скільки народів, стільки традицій».

 Кухня кожного народу світу різноманітна, з власними традиціями, власною історією, а також зі своїми національними особливостями в кулінарії.
Протягом багатьох століть у кожного народу складалися свої гастрономічні звички і пристрасті. Поступово створювалися національні кухні, які є невід’ємною частиною будь-якої національної культури. 
У кожного народу є своя національна кухня, яка має свої характерні особливості, відмінні від інших національних страв. Національна кухня є оригінальною, багатовіковою традицією, яка є цінною для кожного, зберігалася і трималася в секреті, з метою передачі їх з покоління в покоління.
В умовах сьогодення ресторанний бізнес розвивається швидкими темпами і досягає світового рівня. Вивчення кулінарних традицій народів світу, різних способів та технологій приготування етнічних страв дозволяє підвищити рівень гастрономічної культури в Україні та забезпечити якісне обслуговування споживачів.
Етнічна кухня виступає одним з важливих елементів, завдяки яким людина усвідомлює себе частиною тієї чи іншої культури та етносу. Вважається, що в культурі конкретного народу саме етнічна кухня здатна зберігати свою унікальну специфіку навіть протягом невизначеного періоду часу. Процес приготування їжі та її споживання виступає своєрідним культурним ритуалом, виконуючи який людина усвідомлює себе частиною своєї культури і відокремлює себе від іншої, визнаючи тим самим свою ідентичність.
Багата кулінарна спадщина, яку має майже кожна нація, – це той фундамент, на якому вибудували свій значний устрій великі нації-кулінари.
Саме на цю тему спілкувалися студенти спеціальності готельно - ресторанної справи під час нещодавнього воркшопу, на якому вони навчались і напрацьовували нові навички. В процесі проведення воркшопу студенти отримали нові знання з особливостей етнічних кухонь різних країн світу.
Воркшоп став справжньою майстернею нових цікавих ідей, де завдяки високій інтенстивності, груповій взаємодії, активності, студентам вдалося презентувати напрацьовані самостійно матеріали, обмінятися думками…
На закінчення заходу студенти висловили бажання провести в наступному навчальному році воркшоп, присвячений виключно українській кухні.