Відкрита лекція «Інтелектуальна власність»

Відкрита лекція «Інтелектуальна власність»

13 листопада у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулась лекція «Інтелектуальна власність» доктора юридичних наук, доцента Заросила Володимира Олексійовича, начальника кафедри адміністративного права та організації адміністративної діяльності Національної академії внутрішніх справ України. Лекція була прочитана англійською мовою.

Основні питання стосувалися проблем інтелектуальної власності у сферах мистецтва, техніки та науки. Була проаналізована проблематика в наступних галузях:

  • об’єкт інтелектуальної власності;
  • право інтелектуальної власності;
  • види інтелектуальної власності;
  • поняття авторського права;
  • суміжні авторські права;
  • захист авторського права та патентування;
  • порушення авторських прав та плагіат.

Високий рівень інтелектуальної діяльності в країні зумовлює її політичну, економічну, територіальну незалежність. Інтелектуальний потенціал зумовлює як рівень виробництва, так і рівень побуту, добробуту народу. Держава, що опирається на потужний інтелектуальний потенціал, почувається у світовому співтоваристві набагато впевненіше.

Кожен аспект був проілюстрований цікавими та яскравими прикладами. Під час лекції студенти ставили тематично обумовлені питання, а лектор давав ґрунтовні відповіді, спрямовані на практичне застосування в житті та бізнесі.

У висновках лекції Заросило В.О. зазначив низький рівень законодавчої бази України у сфері інтелектуальної власності та деякі шляхи покращення становища, що склалося в цій правовій галузі. Українська держава вживає певні заходи, спрямовані на посилення охорони інтелектуальної діяльності та інтелектуальної власності. За роки незалежності прийнято нове законодавство України про інтелектуальну власність.