Відкрита лекція для бакалаврів спеціальності 051 Економіка ОПП «Цифрова економіка»

Відкрита лекція для бакалаврів спеціальності 051 Економіка  ОПП «Цифрова економіка»

09 травня 2024 року доцент кафедри економіки, обліку і оподаткування Коваль Олександр Олександрович провів відкриту лекцію «Поведінкова економіка як складова підвищення прибутковості фірми»

Лекцію відвідали здобувачі вищої освіти першого курсу освітньої програми «Цифрова економіка». Також до лекції приєднались студенти спеціальностей «Маркетинг», «Бізнес-адміністрування». 

На лекції розкрито основні поняття поведінкової економіки, яка вивчає вплив соціальних, когнітивних та емоційних чинників на прийняття економічних рішень окремими особами та установами, а також наслідки цього впливу на ринкові складові (ціни, прибуток, розміщення ресурсів). 

Одним з головних аспектів поведінкової економіки є розуміння помилок у прийнятті рішень, що допускають люди. Зокрема, розрив у поведінці людей між їх намірами та реальними діями. Практично усі описані теорії, які були відкриті та досліджені науковцями в лабораторних умовах щодо поведінкової економіки можна застосувати в умовах реального життя та до реального бізнесу. Студенти отримали сучасні знання з розвитку економічної теорії.