Увага! Стало відомо, хто розповсюджує телефонний вірус

Увага! Стало відомо, хто розповсюджує телефонний вірус

Як відомо, на нашу університетську родину декілька днів поспіль здійснюється вірусна атака від шахраїв, які, представляючись працівниками Міністерства освіти і науки України, з телефонного номера, який не має до відомства стосунку, вмовляють студентів переводитися до іншого вишу, посилаючись на те, що заклад нібито не пройшов міністерську перевірку і “позбавляється ліцензії”.

Як і раніше, закликаємо студентів не піддаватися на провокації та не панікувати, університет працює в штатному режимі. Триває слідство. Попередньо стало відомо, що, скоріше за все, голос шахрайки належить колишній працівниці закладу, котра отримала доступ до бази даних студентів під час активної політичної кампанії у липні 2019 року. Через експертизу голосу та ряд інших доказових ознак встановлено, що вірус розповсюджує Ухань Ольга, колишня завідувач загального відділу університету, нині – помічниця народного депутата Верховної Ради України.

Студенти та батьки! Якщо вам телефонують із такого роду інформацією, негайно повідомляйте про це своїм кураторам або керівництву університету. При нагоді робіть аудіозаписи або збирайте інші докази дій шахраїв задля більш ефективного їх виявлення та передачі в органи слідства.