Ура!!! Канікули!!!
Всім здається, що іспити триватимуть вічно. Не встигне студент озирнутися, як витягне свій квиток на першому іспиті, на другому, а там, дивишся, і сесія закінчиться.
Про смачні українські страви, сучасні особливості розвитку ресторанної справи дискутували студенти спеціальності готельно-ресторанної справи 5 червня під час засідання наукового клубу на тему «Розвиток української кухні в умовах війни.
Виклики сучасності». Вони презентували страви різних областей України і вважають, що українська кухня — це багатовікова спадщина рецептур та традицій, яка відображає нашу національну ідентичність.
Проте, умови війни вплинули на наше життя, на розвиток ресторанного бізнесу та зумовили потреби у розвитку та популяризації української кухні і в Україні, і за кордоном. Розвиток готельно - ресторанної справи переживає нелегкі часи, але сміливо протистоїть викликам сьогодення.
У ці непрості часи змінилися підходи до вибору форматів закладів. Українські ресторатори віддають перевагу невеликим та гнучким форматам, таким як кав’ярні, пекарні та фастфуд, що обумовлено також і меншими інвестиціями. Навіть під час війни багато рестораторів та шеф-кухарів з України відкрили заклади української кухні за кордоном, адже сьогодні Україна, українська кухня потребує глобальної популяризації. Ресторани української кухні вже працюють: ресторан «Mriya» у Лондоні, перший в Японії ресторан української кухні «Смачного», також українські ресторани є у Швейцарії, Іспанії та багатьох інших країнах, що робить відомою Українську кухню за межами України.
Змінилися і тренди в їжі: зараз актуальною є проста, домашня їжа, оскільки продукти для таких страв є доступними, тому часто українські ресторатори віддають перевагу збереженню попиту на домашню їжу, створюючи цікаві меню саме з страв української кухні.
Студенти впевнені, що сьогодні необхідно продовжувати вивчати, досліджувати та розвивати українську кухню в контексті подальшого розвитку гастрономічного туризму в Україні. Українська гостинність та українська кухня — це не тільки смачні страви – це про нашу історію, культуру та національну гордість, яка має бути відома всьому цивілізованому світу…
Всім здається, що іспити триватимуть вічно. Не встигне студент озирнутися, як витягне свій квиток на першому іспиті, на другому, а там, дивишся, і сесія закінчиться.
5 червня 2024 року завідувачка кафедри Людмила Кузнецова та доцент кафедри Денис Аблязов взяли участь в роботі ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Охорона довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки»
Двадцять вісім років тому було визначено і затверджено права і свободи наших громадян. Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стала важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина.