Тренінг на тему «Професійна реалізація та як зрозуміти, чого ти хочеш у житті»

Тренінг на тему «Професійна реалізація та як зрозуміти, чого ти хочеш у житті»

10 червня 2024 року для студентів спеціальності «Менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа» Східноєвропейського університету було проведено тренінг на тему«Професійна реалізація та як зрозуміти, чого ти хочеш у житті».

Тренінг провела практичний психолог, коуч Яценко Анастасія.
Метою тренінгу було допомогти студентам зрозуміти свої професійні цілі та побажання, а також надати інструменти для їх досягнення.
Спочатку Анастасія запропонувала, щоб кожен із учасників написав свої бажані досягнення через 5 років, які мають стосуватися особистого життя, кар’єри, облаштування побуту.
Після написання бажаних досягнень, учасники тренінгу розглянули їх у контексті своєї поточної ситуації та можливостей. Аналізуючи, чи ці бажання реалістичні та досяжні, студенти зрозуміли, що певні аспекти можуть вимагати додаткових навичок, зусиль або перегляду життєвих стратегій.
Далі кожен учасник розробив особистий план дій на короткострокову перспективу – кроки, які потрібно зробити в найближчому майбутньому, щоб наблизитися до своїх великих цілей. 
Тому учасникам коуч порадила регулярно 👀переглядати свої плани, адаптувати їх до нових обставин і вибирати напрям в рамках освітньої траєкторії.
Робота, проведена студентами під керівництвом практичного психолога та коуча Яценко Анастасії, мала значний вплив на їхнє розуміння власних професійних цілей та шляхів їх досягнення. Цей тренінг став точкою відліку для багатьох учасників у їхньому особистому житті та навчанні
Робота з тренінгу стала важливим етапом самопізнання для учасників та спонукала їх до активних дій для досягнення своїх особистих цілей.
Відтак, кожен студент залишив тренінг з новим розумінням, інструментами та мотивацією, які вони зможуть використовувати в подальшому.
Зустріч показала про готовність студентів до проведення подібних заходів, спрямованих на розвиток навичок і вмінь, необхідних для досягнення життєвих та професійних цілей.