Травневе засідання наукового гуртка кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов "LINGUA"

Травневе засідання наукового гуртка кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов "LINGUA"

Травневе засідання наукового гуртка кафедри теорії і практики перекладу та іноземних мов “LINGUA” відбулось в незвичному форматі. Керівник гуртка професор Ігор Лімборський запропонував провести івент на природі з метою реалізації творчого наукового потенціалу студентів Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова.

Тому студентка групи ПР-01 Гучок Анна, яка проводить дослідження лінгвістичної сутності, соціально-історичного підґрунтя семантики американських топонімів та антропонімів, розкрила сутність етимології американських топонімів та антропонімів на свіжому повітрі.
Метою дослідження є аналіз та виявлення особливостей американізмів, які відображають природно-географічне середовище США; назв предметів та явищ, які мають в США особливі культурно-історичні асоціації; функціонування антропонімів як спеціалізованих мовних засобів та вживання їх у фразеологічних одиницях англійської мови; американської антропонімії. 
Студенти-філологи ділилися знаннями щодо культурно-історичних асоціацій та вживання їх у фразеологічних одиницях англійської мови, а також висловили щире захоплення засіданням наукового гуртка в такому форматі та обговорили креативні ідеї щодо перспектив дослідницької роботи, розширення кругозору та ерудиції. За результатами заходу було прийнято рішення  підготувати тези доповідей для подальшої участі в науково-практичних конференціях студентів.