Студенти юридичного інституту побували на дні відкритих дверей окружного адміністративного суду

Студенти юридичного інституту побували на дні відкритих дверей окружного адміністративного суду

4 жовтня до Дня юриста та у рамках  загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право» Черкаський окружний адміністративний суд провів день відкритих дверей та гостинно зустрів викладачів і студентів юридичного інституту Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

Основний меседж цієї зустрічі – донести студентам, що суд – це захист, і яким чином здійснюється цей захист.

Головний спеціаліст апарату Черкаського окружного адміністративного суду, к.ю.н, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін Східноєвропейського університету Світлана Дуженко розповіла про історію створення Черкаського окружного адміністративного суду, надала статистичну інформацію про показники роботи суду.

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду, к.ю.н., доц. Лариса Трофімова розповіла про роль адміністративного судочинства у захисті прав людини, практику застосування рішень Європейського суду з прав людини при вирішенні спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень.

Також під час лекції було проведено анкетне опитування відвідувачів суду щодо визначення потреб правової освіти у межах просвітницького проекту «Я маю право».

На завершення начальник відділу організаційного забезпечення та контролю (канцелярії) суду Інна Волобуєва ознайомила студентів з роботою працівників відділу, розповіла про основні напрями діяльності щодо порядку приймання документів, їхньої реєстрації у автоматизованій системі документообігу суду, формування судових справ та їхнього зберігання після розгляду. Також вона висвітлила питання щодо здійснення контролю за виконанням доручень, обліку печаток і штампів суду, речових доказів, складання номенклатури суду, виготовлення виконавчих листів та копій судових рішень тощо.