Студенти взяли участь у всеукраїнському відкритому уроці до дня народження Шевченка

Студенти взяли участь у всеукраїнському відкритому уроці до дня народження Шевченка

Студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту стали учасниками Всеукраїнського відкритого уроку «Шевченко: поезія і революція», присвяченого 202-річчю з Дня народження Кобзаря та 170-річчю написання «Заповіту».

Захід відбувся 9 березня в Міжнародному конгрес-центрі «Український дім». Поїздка студентів до столиці була організована за сприяння обласної державної адміністрації.

У дискусійному ток-шоу взяли участь відомі літературознавці, письменники, журналісти, політики та понад 500 студентів із 11 областей України. Вони розмірковували на тему, як позбутися стереотипів і міфів про видатного українського митця, яким Шевченка бачить сучасна молодь та яких уроків не засвоїла українська нація за останні століття.

Учасники заходу ділилися спогадами про те, як на Майдані саме портрет Шевченка допомагав вірити в перемогу. Недаремно молодь, яка була рушійною силою революції, створювала інтерпретації образу Кобзаря на графіті й плакатах із коктейлем Молотова або зі зброєю.

Під час обговорення учасники дійшли висновку, що Тарас Шевченко й нині залишається революційним поетом України, а також національним брендом, який буде актуальним завжди.

Після дискусії студенти мали змогу насолодитися творчістю Великого Кобзаря у сучасній обробці. Із піснями на вірші Шевченка виступили народні артисти України Марія Бурмака та Анатолій Паламаренко (в супроводі DJ KeY), гурти «ТАРУТА» і «ТАРТАК».