Студенти власноруч виготовляли і декорували новорічні свічки

Студенти власноруч виготовляли і декорували новорічні свічки

Купити красиво декоровану свічку до новорічних свят можна в кожному супермаркеті, проте магазинний варіант цікавий не всім.

Студенти кафедри готельно-ресторанної виявили бажання створити декоративні й ароматичні свічки власноруч. Для проведення майстер-класу запросили відому в Черкасах майстриню Ксенію Лозу. Ляльковому мистецтву і декоруванню вона вчилася у кращих майстрів Києва і Тель-Авіва.

Під час заняття Ксенія Лоза навчила наших вихованців виготовляти та декорувати свічки. Спочатку на водяній бані вони розтопили віск чи парафін, а потім залили нові форми свічок. До суміші також додавались ароматизатори і барвники. Після того, як свічки застигли, студенти взялися їх прикрашати. Їхні руки так і хотіли щось казкове змайструвати! Для декору було використано шишки, соснові гілочки, дощик, серпантин, бісер, засушені кружальця цитрусових, корицю, кавові зерна – усе, на що здатна фантазія!

Особливо студентів зацікавила техніка декупажу. Цей спосіб виготовлення свічок – щось середнє між створенням новорічної композиції і лиття свічки з нуля. Свічки декоруються серветками з новорічною тематикою. У результаті – розплавлений віск немов «оживляє» серветку, і та щільно пристає до свічки, злившись з її поверхнею.

Завдяки творчому пориву наші студенти створили справжні шедеври свічкового мистецтва! Ці вироби стануть прекрасним елементом декору їхнього новорічного столу.