Студенти кафедри готельно-ресторанної справи навчилися готувати хінкалі

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи навчилися готувати хінкалі

Про технологію приготування та історію появи страви, яка стала гордістю грузинської кухні, дізналися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під час майстер-класу з приготування хінкалі.

Навчання провели шеф-кухар кафе грузинської кухні «Стумарі» Тимур Гомурашвілі та су-шеф Микола Дуда.

Хінкалі – національна грузинська страва, що має вигляд мішечка з тіста, начиненого м’ясним фаршем. Головне, що відрізняє хінкалі від інших страв такого вигляду (пельменів, вареників) – це бульйон всередині. Їсти хінкалі потрібно руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.

Студенти дізналися про основні інгредієнти, опанували технологію ліплення хінкалі та правила подачі страви до столу. Всі без винятку отримали заряд енергії та позитиву від спілкування з професіоналами своєї справи. Зустрічі такого формату вже стали традицією у Східноєвропейському університеті і проводяться в рамках проекту «Готельно-ресторанні практики». Вони  дозволяють молодим спеціалістам не тільки вдосконалити навички і здобути нові професійні компетенції, а й знайти місце практики і майбутнього працевлаштування.