Студенти досліджували сільський зелений туризм рідного краю

Студенти досліджували сільський зелений туризм рідного краю

Цікаві мандрівки, нові знайомства й незабутні враження – все це супроводжує освітній процес у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту. У рамках тижня туризму і краєзнавства студенти й викладачі, досліджуючи сільський зелений туризм Черкащини, завітали на козину міні-ферму, що знаходиться в с. Глушки Корсунь-Шевченківського району.

Родина Усиків, яка володіє фермерським господарством, розповіла гостям, як започаткувала власний бізнес з виготовлення продуктів із козиного молока. Одна коза – це весь стартовий капітал, з якого Усики розпочали справу в унікальному напрямі. Сьогодні тримають 35 дійних кіз, беруть участь у грантах і планують розширення ферми. Серед асортименту продукції – бринза звичайна і копчена, з чорносливом, пажитником, тверді і плавлені сири, масло, згущене молоко, і навіть морозивом тут можна поласувати. Оцінити смаки домашнього виробництва змогли і студенти, для яких родина Усиків люб’язно провела дегустацію.

На Корсунщині студенти також відвідали «срібне» джерело і зелену садибу в с. Квітки, яка особливо зацікавила студентів спеціальностей "Туризм" і "Готельно-ресторанна справа". Власниця садиби "Райський  куточок" також поділилася секретами започаткування власної справи, показала номери й додаткові приміщення, ознайомила з переліком послуг, які вони пропонують клієнтам.