Статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Верховна Рада України у вівторок, 4 червня, у другому читанні ухвалила закон про застосування англійської мови в Україні.

Вказано, що за закон проголосували 236 народних депутатів.
“Законом закріплюється статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою, унормовує особливості застосування англійської мови в роботі органів влади, органів місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо”, – йдеться у повідомленні.

28 червня 2023 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт, згідно з яким передбачається закріпити статус англійської як “мови міжнародного спілкування”. У обґрунтуванні проєкту зазначається, що англійська є офіційною де-юре у 58 зі 196 країн світу, а де-факто й у низці інших країн і територій. Також вона є однією з  шести мов Організації Об’єднаних Націй та офіційною мовою Європейського Союзу, Ради Європи, Європейської комісії, Європейської асоціації вільної торгівлі та НАТО.
22 листопада 2023 року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про застосування англійської мови в Україні.