Східноєвропейський університет взяв участь у заходах із нагоди святкування дня перемоги

Східноєвропейський університет взяв участь у заходах із нагоди святкування дня перемоги

9 травня студенти і викладачі Східноєвропейського університету взяли участь в урочистостях, присвячених святкуванню 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Уклонитись пам’яті героїв, полеглих на фронтах війни, та віддати шану ветеранам прийшли керівники області та міста, учасники АТО, представники державних установ, громадських організацій, освітніх закладів та інші.

Урочистий мітинг на Соборній площі розпочався під звуки Гімну України. Із вітаннями та словами вдячності виступили голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, секретар міської ради Олександр Радуцький, голова міської ради ветеранів Іван Губський та голова Черкаського союзу учасників анитерористичної операції Олексій Колісник.

 – Ця жахлива війна показала героїчні подвиги подолання нелюдських труднощів. У цю війну було втягнуто 67 країн світу. Найбільше полягло і віддало своє життя українців, – зауважив у своєму виступі Юрій Ткаченко.

Безсмертний подвиг визволителів вшанували хвилиною мовчання.

Особливість цьогорічного 9 травня розуміє кожен, адже сьогодні як вітали ветеранів із перемогою, так і бажали перемоги нинішнім нашим захисникам.

– Спасибі Вам, ветерани, за перемогу, ту, що Ви виплекали для нас, і спасибі воїнам АТО, які тут присутні, і які, поки ми тут зараз проводимо мітинг, боронять нашу Україну на сході. І вічна пам’ять тим, хто вже ніколи не повернеться, –звернулась до учасників мітингу Валентина Коваленко.

Молодь поклала квіти до стели Героям Небесної Сотні й АТО, вшанувавши  пам’ять загиблих.

Студенти подарували ветеранам квіти та щиросердно подякували за їхній подвиг і самовідданість у боротьбі з фашистською навалою.

Опісля урочистою ходою під звуки духового оркестру учасники заходу підійшли до підніжжя Пагорбу Слави, щоб покласти квіти та схилити голови перед відважними воїнами, які ціною свого життя захищали рідну землю від окупантів.