Представників студради вчили впливати на навчальний процес та запобігати корупції

Представників студради вчили впливати на навчальний процес та запобігати корупції

Активісти Студентської ради Східноєвропейського університету взяли участь у тренінгу для представників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Кіровоградської та Черкаської областей.

Захід відбувся 6-7 лютого в Кіровоградському національному технічному університеті за сприяння Міністерства освіти і науки України і провідних молодіжних студентських організацій.

2236 (2)

Серія тренінгів «STUD ACTIVE» з діяльності студентського самоврядування стартувала ще минулого року. Головна мета цього інформаційно-освітнього проекту – створення у вищих навчальних закладах дієвого студентського самоврядування, надання практичних навичок щодо участі студентів у вдосконалені навчального процесу.

Розробники програми тренінгів зібрали весь найкращий досвід ВНЗ країни з усіх основних проблемних питань, пов’язаних зі студентським самоврядуванням. Було обговорено правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування у вишах відповідно до закону «Про вищу освіту» 2014 року, зокрема стосовно взаємодії органів студентського самоврядування з адміністрацією ВНЗ. Також учасники заходу розглянули стратегічні та тактичні завдання для органів студентського самоврядування на 2016 рік, питання впливу студентських рад на організацію навчального процесу і якість освіти; проведення виборів студентського самоврядування; шляхи подолання корупції у вищих навчальних закладах; взаємовідносини зі студентськими профспілками, роботу студентських медіа, фінансування студентського самоврядування тощо.

2236 (1)

Як запевняють активісти університету, отримані під час тренінгу знання й навички є корисними для подальшої роботи Студентської ради. Цим досвідом вони поділяться з іншими студентами під час засідань студентського колективу.

Молодь вдячна Черкаській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України за підтримку Студентської ради  в участі в тренінгу.