Науково-пізнавальний захід для здобувачів освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 035 «Філологія»

Науково-пізнавальний захід для здобувачів освіти за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 035 «Філологія»

2 травня 2024 р. студенти і викладачі кафедри теорії та практики перекладу та іноземних мов Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова долучилися до науково-пізнавального заходу “Linguostylistics and Translation: Research and Practice” на запрошення кафедри англійської філології та перекладу факультету соціальної та мовної комунікації ГІІМ ДВНЗ ДДПУ.

У теплій атмосфері учасники події ознайомилися з різноманітними філологічними цікавинками та активно взяли участь у відповідних тестах і вікторинах щодо перекладознавчих понять, актуальної дослідницької тематики, перекладу ідіом та «хибних друзів» перекладача (псевдоінтернаціоналізмів), прийомів конкретизації та інтегрування, перекладу назв кінофільмів, подолання інтерференції за умови розуміння відмінностей між пунктуацією в англійській та українській мовах, художніх засобів та текстових і кінематографічних інтерпретацій «Пригод Шерлока Голмса» А.К. Дойла. 
Щиро дякуємо організаторам пізнавальної події для наших здобувачів спеціальності 035 «Філологія» і чекаємо на нові плідні зустрічі!