Наталія Абялзова зустрілась із Олександрою Теліженко напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок

Наталія Абялзова зустрілась із Олександрою Теліженко напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок

Зворушлива зустріч президента університету Наталії Аблязової та заслуженої художниці України, професорки нашого закладу Олександри Теліженко напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок.

Зустріч відбулася у творчій майстерні пані Олександри, місці, де створюються неймовірні шедеври мисткині. Надзвичайний талант цієї жінки неможливо не відзначити, адже у своїх роботах вона відображає звʼязок з предками та невичерпну енергію багатовікового українського народу.

Особливої уваги заслуговує внутрішня сила Олександри Теліженко. Усе своє життя вона присвятила дослідженню та розвитку народної культури України – її глибинних традицій і Космосу. Причому реалізувалось це в часи колишнього Радянського Союзу, коли все українське нівелювалося і знищувалося. Навіть зараз у бентежні часи війни пані Олександра продовжує творити, минулого року було презентовано рушник Перемоги, створений її командою, багато військових носять шеврони, обереги та навіть бойові вишиванки, які вона створила.

Її приклад показує, що навіть у найважчі часи можна знайти силу в собі, щоб продовжувати йти вперед, незважаючи на війну,  на всі труднощі.

"Зустріч з Олександрою Теліженко була надзвичайною та неповторною. Її талант, сила та натхнення надихають мене долучитися до створення чогось великого та значущого для України." — прокоментувала Наталія Аблязова після зустрічі з художницею.

На згадку Олександра Теліженко подарувала Наталії Аблязовій свою книгу творчості, яку підписала з найкращими побажаннями для очільниці університету.