Музеї розповідають…

Музеї розповідають…

18 червня студенти готельно-ресторанної справи відвідали Черкаський художній музей, який був створений як філія Черкаського обласного краєзнавчого музею ще у далекому 1991 році.

В музеї студенти ознайомилися з багатою культурною спадщиною українського художника театру, живописця Данила Нарбута. Його картини з народознавчо -етнографічної тематики демонструють знання автором давньої міфології, обрядів і звичаїв. Картини «Щедрий вечір», «Страшний суд», «Квіти України»  мають глибокий зміст та  прикрашають зали музею.

Цікавими  для  студентів стали  мистецькі роботи Романа Володимировича Сущенка - черкащанина, українського журналіста,  кореспондента національного державного агентства Укрінформ, політичного діяча, колишнього українського політв’язня кремля…
Захоплювали та вражали зали музею, присвячені українському побуту. Незабутнє враження залишилися від колоритних вишитих сорочок та рушників, які є в залах художнього музею.

Екскурсія до музею об’єднала студентів у бажанні пізнати  нове, цікаве, посприяла формуванню  філософських, наукових, художніх та інших поглядів та залишила незабутні відчуття гордості за багату історичну, культурну,  спадщину Черкаського  краю, яку необхідно вивчати, досліджувати, пізнавати…