«Моє завдання – зробити відпочинок туристів незабутнім», – випускниця про свою професію

«Моє завдання – зробити відпочинок туристів незабутнім», – випускниця про свою професію

Продовжуємо публікувати інтерв’ю з нашими випускниками. Цього разу ми спілкувалися з Жанною Бараненко – випускницею 2012 року спеціальності «Туризм», менеджером туристичного оператора «Від Краю до Краю».

23523 (9)

- Чому Ви обрали Східноєвропейський університет економіки і менеджменту? І чому саме спеціальність «Туризм»?

- Обрала університет, орієнтуючись на гарні відгуки від своїх друзів та знайомих. Також було несподівано і приємно побачити представників університету у своїй школі, які доступно пояснили батькам і абітурієнтам переваги навчання у Східноєвропейському університеті.

Спеціальність «Туризм» обрала через захоплення подорожами. У школі улюбленими предметами були географія та англійська мова. Підштовхнуло до вибору цієї спеціальності й бажання працювати у комунікативній сфері.

23523 (8)

- Що найбільше Вам запам’яталося за роки навчання?

- Один із яскравих моментів: наша група об’їздила за один день значну частину Черкащини. Спочатку їхати ніхто не хотів, а повернулися з поїздки о 1 годині ночі, сповнені вражень і гарного настрою.

23523 (7)

- Із чого Ви почали власну кар’єру? Де зараз працюєте?

- Наприкінці кожного навчального року студенти проходили виробничу практику на різних туристичних підприємствах. У туристичних фірмах була нагода спостерігати за створенням турпродукту зсередини.  Моє перше місце роботи  – туристична агенція «Альма-Тур». На 5 курсі проходила практику на підприємстві «Від Краю до Краю»,  де й працюю нині.

23523 (6)

- Яких принципів дотримуєтесь у роботі і в житті?

- У житті основні принципи – справедливість, довіра, чесність. До кожного туриста намагаюся знайти підхід. Вважаю своїм завданням не просто відправити людей на відпочинок, а зробити його незабутнім. Моє завдання – організувати відпустку туристів так, щоб вони повернулися задоволеними, сповненими вражень і приємних моментів. І, звичайно ж, звернулися за послугами до нашої фірми знову. 

23523 (5)

- На що Ви звернули б більше уваги чи приділили більше часу, озираючись назад у студентські роки? 

- Звернула б більшу увагу на вивчення спеціалізованих дисциплін, тому що це знадобиться надалі в роботі.

23523 (4)

- Що б Ви побажали нашим студентам? Що має у собі розвивати молодий фахівець?

- На мою думку, студентські роки – найкращі роки життя. У ці роки особисто я знайшла гарних і надійних друзів, з якими спілкуюся й досі. Потрібно раціонально розподіляти свій час, розвивати самодисципліну, брати від навчання все, що намагаються дати викладачі. Теорія і практика – це, звичайно, різні речі, але без теорії немає успішної практики.

23523 (2)
23523 (1)